A3anne's @3anne's kip uit de wok met citroen en cocosmelk
Ingredienten: (2 pers.):
2 kipfilets
sap en rasp van een grote citroen
150 ml cocosmelk
1 dessertlepel olijfolie
1 groene spaanse peper
1 dessertlepel thaise vissaus
4 eetlepels gehakte verse koreander
4 lenteuitjes
Bereiding:
Haal de zaadjes uit de peper en hak de peper klein. Snij het vlees in hapklare brokken en marineer ze in de citroensap en de citroenrasp gedurende een uur. Snij de lenteui in stukjes van 1 1/2 centimeter en snij deze vervolgens overdwars in reepjes. Doe de olie in de wok en voeg de kipstukjes toe. Roerbak op een hoog vuur tot de stukjes kip goudbruin zijn. (4 a 5 minuten). Voeg de peper toe en roerbak gedurende 2 minuten. Voeg dan de vissaus en de helft van de koreander en de lente ui toe. Bak gedurende 2 minuten. Doe de inhoud van de wok in een schaal en strooi de overgebleven koreander en ui erover heen. Dien op met lekkere rijst.
Receptnummer: 12146 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Een super makkelijk en smakelijk recept
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept