Diana's runderrollade met rode wijnsaus
Ingredienten: (4 pers.):
± 1 kg magere runderrollade
75 g boter
Voor de saus:
2 teentjes knoflook
± 4 el zilveruitjes
2 dl rode wijn
2 dl runderbouillon (tablet)
1 el Provençaalse kruiden
1,25 dl So Light of zure room
1½ el maïzena
fijngeknipte bieslook (ev. diepvries)
Bereiding:
Laat het vlees eerst tenminste 20 minuten op kamertemperatuur komen en vewarm de combinatiemagnetron voor op 200°. Leg de rollade in een ovenschaal en verdeel de helft van de boter er in plakjes over. Zet de rollade 25 minuten in de oven met 160W magnetron erbij. Dan omdraaien en de rest van de boter erop leggen. Leg ook de zilveruitjes en de kleingesneden knoflookjes erbij. Nu nog 20 minuten. Verwarm alvast een schaal voor om straks de plakken vlees op te leggen. Dan met de vleesthermometer kijken hoe het is. Het moet 50° worden. Eventueel nog 5 minuten. Dan inpakken in dubbel alufolie en 5 minuten laten rusten. Dan snijden in dikke plakken. Saus: Meng 3 el So Light of zure room met de maïzena, roer tot er geen klontjes meer zijn en voeg vervolgens de rest van de So Light toe. Breng de wijn met de Provençaalse kruiden en de bouillon aan de kook. Voeg daarbij het braadvocht + aanbaksels + uitjes uit het ovenschaaltje. Voeg dit beetje bij beetje al roerend met een garde bij het So Light-mengsel. Laat het eventjes pruttelen en kruid het eventueel bij met Knorr aroma of met zout en peper. Ook de bieslook erdoor roeren. Houd de saus apart.
Receptnummer: 10867 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Lekker met gekookte aardappelen en groente.
Wij hebben de gesmoorde venkelknol van Rinske (Snelklaarrecept) erbij gegeten.
Lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept