Patries' varkensstoofschotel met bier
Ingredienten: (2 pers.):
1 sjalotje
250 g varkenslapjes
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel azijn
2 theelepels tomatenpuree
1 theelepel tijm
1 theelepel majoraan
zout
(versgemalen) peper
1 laurierblaadje
2 dl donker bier
1 dunne prei (ca. 100 g)
1 kleine winterwortel (ca. 150 g)
1 plakje ontbijtkoek
Bereiding:
Sjalotje pellen en snipperen. Vlees in blokjes snijden. In stoofschotel doen: mosterd, azijn, tomatenpuree, tijm, majoraan, 1 theelepel zout en peper. Door elkaar roeren. Vlees en sjalot erdoor scheppen. Laurierblaadje en bier aan vlees toevoegen en even laten staan. Intussen prei en wortel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ontbijtkoek in stukjes snijden. Prei, wortel en ontbijtkoek door vlees scheppen. In de stoofschotel in ca. 20 25 minuten gaar laten worden. Tussentijds regelmatig doorscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels en gemengde salade.
Receptnummer: 11469 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept