Virginia's light zalm quiche (nog andere lightquiches)
Ingredienten: (4 pers.):
-taartbodem (bladerdeeg)
4 eieren
500 gr magere platte kaas
3 wortels
200 gr gerookte zalm in schijfjes
2 teentjes look
4 el maisbloem voor polenta
peper en zout
Bereiding:
De eieren luchtig opkloppen, de kaas eronder kloppen. De wortelen grof raspen. De zalm in grove stukken snijden. Het hartje uit de look verwijderen en uitpersen. Alles goed mengen (goed aan de pepermolen draaien). Taartbodem in schaal leggen (de randen rechtop zetten als er iets teveel is) de bereiding erin gieten en bakken in een voorverwarmde oven op 180 gedurende 30 40 min. (ter controle; met mes erin steken: er mag niets meer aan 't mes kleven).
Receptnummer: 13281 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
andere light quiches:
vb. i. p. v. zalm, 4 schellen gekookte hesp en 2 schellen cobourg (of ander gerookte hesp) in stukjes snijden. i. p. v. wortels, 2 ajuinen
Tip:
zorg ervoor dat er steeds een product met felle smaak in het recept aanwezig is zodat het geheel toch geen fletsige smaak van de platte kaas geeft.
i. p. v. wortels, sperziebonen uit Kenia (in bokaal) klein gesneden
i. p. v. 4 eieren, 2 eieren en 100 gr. gemalen kaas. Ik heb al veel verschillende light quiches gemaakt dat ik ze toch niet allemaal kan noteren. Je kan ook van alle groeten combineren en zelfs restjes erin verwerken. Ik hoop dat jou fantasie met deze tips ook begint te werken. Laat het me weten. Mocht je een vraag hebben, aarzel niet om mij deze te stellen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept