Ronny's eendenborstfilet met perentaartje
Ingredienten: (4 pers.):
4 eendeborstfilet
2 eetlepels frambozenazijn
0.5 dl bruine fond
3 peren
60 gr frambozen
60 gr amandelschilfers
20 gr kristalsuiker
peper
zout
bakboter
verse kervel
Bereiding:
Schil de peren en snijd op blokjes, stoof ze ongeveer 3 min in wat boter en voeg op het laatste de frambozen en de suiker toe. Gril de amandelschilfers bruin . kruid de eendeborstfilet en bak ze eerst 9 min op hun velkant en daarna 4 min. op de andere kant,ontvet de pan en blus met de frambozenazijn en fond.Schik het fruitmengsel in een openvormpje (metalen ring van +/- 7 cm ) en beleg met de amandelschilfers.Snijd de velkant van filet en verdeel de eendeborstfilet in plakjes van 1 cm ,leg de plakjes eend en het perentaartje op een warm bord en besprenkel het vlees met de saus.Leg een takje kervel op het perentaartje en dien op met aardappelnootjes of kroketjes.
Receptnummer: 10983 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het bakken van de eendeborstfilet varieerd van de dikte van filet,
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept