Micha's chinese kippensoep
Ingredienten: (4 pers.):
250 g kipfilet
1 eetlepel boter
1 eetlepel droge sherry
1 eetlepel zeer fijngesnipperde ui
1 eetlepel zeer fijngehakte selderie
1 eetlepel soja
peper uit de molen
zout
1 dunne prei
1 middelgrote gepelde ui
2 kippebouilontabletten of 4 blokjes
1 ei
1 eetlepel melk of water
1 eetlepel mais olie of andere olie
50 g mihoen
flinke mespunt ve-tsin (je kan het kopen in een azieaties winkeltje)
1 eetlepel zeer fijngehakte peterselie
vijzel of snijmixer
grote zeef
flensjespan
pannekoeksmes
Bereiding:
Was de kipfilet. Doe de boter in een kleine pan, voeg Sherry, ui, selderie, 1/2 theelepel soja, peper, zout en 8 eetlepels water toe. Breng het water aan de kook, leg de kipfilets in de pan en laat het vlees in 15 20 minuten gaar worden. Maak intussen de prei schoon, was de prei en de ui en snijd ze in stukken. Maak deze in de vijzel of met de mixer zo fijn mogelijk. Doe de bouillontabletten in de soeppan, giet daar 1 liter kokend water op en voeg fijngemaakte prei en ui toe. Neem de gaar geworden kip uit de kleine pan en doe de inhoud daarvan bij de kippenbouillon. Snijd het vlees in kleine stukken en doe deze ook in de soeppan. Breng in de kleine pan 3/4 liter water aan de kook. Klop intussen het ei los met melk of water en wat zout en verwarm de olie in de flensjespan. Doe de mihoen in het kokende water in de kleine pan, draai de warmtebron direct uit. Giet het eimengsel in de flensjespan. Bak de omeletjes aan weerszijden mooi van kleur. Giet de inhoud van de kleine pan in de zeef, overspoel de mihoen met koud water en ode deze daarna daarna in de soeppan. Snijd de omelet in hele smalle repen, doe deze met ve-tsin en peterselie in de soep. Laat de soep nog een keer opkoken, proef en dien de soep direct op.
Receptnummer: 13109 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept