Barbara's koolraapovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
zakje panklare koolraap (300 gram)
300 gram voorgekookte aardappelblokjes
zout
peper
nootmuskaat
pak magere spekreepjes
1 ui
potje Aardappel Anders bacon/ui
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Koolraapblokjes ca. 8 minuten koken in water met wat zout. Aardappelblokjes toevoegen en 2 minuten (zelf geschilde en gesneden aardappelblokjes natuurlijk wat langer) mee laten koken. Afgieten en uit laten lekken. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. Intussen ui snipperen. Spekreepjes ca. 1 minuut bakken in droge koekenpan. Uisnippers toevoegen en samen nog ca. 5 minuten bakken. Spekjes en ui in een kom door de koolraap/aardappelblokjes scheppen. Het geheel overdoen in een ingevette ovenschotel. Zoveel Aardappel Anders erover scheppen dat alles bedekt is. Schotel 30-35 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 7924 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Zo smaakt zelfs koolraap lekker. Je kan de schotel van tevoren bereiden en op het laatste moment in de oven schuiven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept