Loesjes ravioli met gerookte zalm
Ingredienten: (4 pers.):
125 gr gerookte zalmsnippers
1 eiwit
1 1/2 el room
2 tl verse dille
grof gehakt
2-3 el maismeel
32 wontonvellen
1 tl olie
Voor de citroen-dille saus:
1 el boter
1 el bloem
150 ml witte wijn
150 ml dikke room
sap van 1/2 citroen
2 el dille
grof gehakt
zout en peper
versgemalen
Bereiding:
Meng de zalm, 1 eetlepel eiwit, de room en de dille in een keukenmachine goed door elkaar, totdat een mousse is ontstaan. Bestuif dan een snijplank of het aanrecht met maismeel en leg er de wontonvellen op in rijen van vier. Bestrijk het andere vel rondom met eiwit en leg een theelepel van de zalmmousse in het midden en druk de randen op elkaar, zodat ze op een kussentje lijken. Vul een pan voor de helft met water, voeg 1 theelepel olie toe en breng het water aan de kook. Kook alle ravioli, in delen, 2-3 minuten. Zet ze apart en dek ze af met huishoudfolie. Smelt de boter voor de saus in een pan, voeg de bloem toe en kook dit 1 minuut. Voeg dan de wijn toe en roer totdat een gladde massa ontstaat. Meng er vervolgens de room en het citroensap door. Breng alles aan de kook en laat de saus inkoken totdat deze dikvloeibaar is. Doe tot slot de dille en wat zout en peper bij de saus en schenk de saus over de ravioli.
Receptnummer: 11264 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Ik zou het leuk vinden om te horen hoe je dit gerecht vindt smaken!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept