Monique's Kerrieboontjes met Spekjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. sperziebonen
30 g. boter
250 g. magere spekreepjes
2 uien
2 tenen knoflook
1,5 theel kerriepoeder
1,5 theel. sambal oelek
2 dl. vleesfond (uit een pot)
1,5 theel. allesbinder
1 eetl. fijngehakte koriander
Bereiding:
Maak de bonen schoon en breek ze doormidden. Zet ze op met ruim kokend water en laat ze in zo'n 8 a 10 minuten beetgaar koken. Laat ze in een vergiet uitlekken. Pel en snipper de uien. Hak de knoflook ragfijn. Verhit een wok en laat de boter erin smelten. Wacht tot het schuim grotendeels weggetrokken is en temper dan de warmtebron. Voeg de spekreepjes bij gedeelten toe. Laat ze zo lang zachtjes fruiten tot ze goudbruin en knapperig zijn en neem ze dan met een schuimspaan uit de wok. Fruit de uien in het achtergebleven vet en roer er dan de knoflook en kerrie en sambal door en fruit dit even mee. Schep er dan de boontjes en spekjes door en laat alles even zachtjes bakken. Voeg de vleesfond toe en laat alles aan de kook komen, laat enkele minuten zachtjes sudderen. Schuif alle ingredienten naar een zijde van de wok en strooi allesbinder over het vocht en roer krachtig door. Schep dan alles door de saus en strooi er tot slot de koriander over. Geef er witte rijst (pandan of basmati zijn erg lekker) en een frisse komkommersalade aangemaakt met yoghurt bij.
Receptnummer: 8659 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Een lekker hartig en pittig gerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept