Monique's aardappeltjes op z'n Grieks
Ingredienten: (4 pers.):
aardappelen
olijfolie
provencaalse kruiden
(zee)zout
Bereiding:
Schil en was zoveel aardappels als je nodig hebt. Snijd ze in dobbelsteentjes, formaat: dikke frieten in stukjes. Giet een hele flinke scheut olijfolie in de pan, zoveel dat je de pan niet rond hoeft te draaien om de hele bodem te bedekken. Doe de aardappelblokjes erin en zet de pan DAARNA pas op het vuur. Doe er flink wat provencaalse kruiden bij en schep het om zodat alle blokjes olie en kruiden hebben. Doe de deksel op de pan en laat de aardappeltjes op een middelmatig vuurtje in 20 a 30 minuten gaar stoven, schep af en toe voorzichtig om. Eventueel kun je op het laatst de aardappeltjes zonder deksel nog wat bruin laten bakken, nodig is het niet. Bestrooi ze vlak voor het opdienen met zout. Echt heerlijk als bijgerecht bij een mediterrane maaltijd, maar ook een lekker alternatief voor 'gewone' gebakken aardappels!
aanvulling: Sluit de pan niet helemaal af met de deksel, maar laat hem een beetje schuin staan. Op deze manier worden de aardappeltjes zowel gaar als bruin.
Receptnummer: 8335 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit supersimpele en superlekkere gerecht staat al zo'n 20 jaar op mijn repertoire. Ik las het ooit in een kookcolum in de krant.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept