Maureen's zuurkool ovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
250 g rundergehakt
1 ui middelgroot
250 g zuurkool
ananas stukjes (klein blikje)
500 g kruimige aardappel
paneermeel
zout
peper
nootmuskaat
boter
melk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen en maak hiervan een aardappelpuree met een klontje boter, melk, nootmuskaat, zout en peper naar smaak. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet. Smelt een klontje boter in een braadpan en fruit de gesnipperde ui 3 minuten zachtjes tot deze glazig is. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep het gehakt in een ovenschaal en spreid hier vervolgens de zuurkool overheen. Verdeel de ananas stukjes hierover en druk ze tussen de zuurkool zodat een vlak geheel ontstaat. Verdeel hierover de aardappelpuree en strijk deze glad. Strooi paneermeel over de puree en verdeel er kleine klontjes boter over. De ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven plaatsen totdat de korts goudbruin is.
Receptnummer: 12389 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
TIP 1:Voeg als het gehakt rul is een scheutje zoete ketjap toe.
TIP 2: Deze zuurkool schoterl kan een dag van tevoren worden gemaakt. Zet de schotel dan wel langer in de oven en dek deze de eerste 15 minuten af met aluminiumfolie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept