Danielle's aardappelpuree met noten
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg kruimige aardappelen
(of maak instant aardappelpuree (nog sneller))
zout
50 gram gemende noten
3-4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 dl melk
versgemalen peper
nootmuskaat
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
25 gram boter
Bereiding:
Schil de aardappelen (of maak de puree aan zoals vermeld op de verpakking), snijd ze in stukken en kook ze in een pan met water en zout in ca. 20 minuten gaar. Hak intussen de noten grof en rooster ze bruin in een droge koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er zoveel olijfolie en melk door dat een smeu´ge puree ontstaat. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe en roer het bieslook en de helft van de noten erdoor. Vet een lage schaal in en schep de puree erin. Strijk de bovenkant glad. Strooi de rest van de noten erover. Smelt de boter en schenk die over de puree. Schuif de schaal ca. 10 cm onder een hete grill en laat de puree even kleuren.
Receptnummer: 8123 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Kan als bijgerecht bij groente en vlees, maar neem je er een lekkere salade met bijvoorbeeld kaas bij, dan heb je een heerlijk vegetarisch gerecht!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept