Heleen's rijstevlaai met kersen
Ingredienten: (10 pers.):
1 kant-en-klare taartbodem
boter/margarine
75 gram pure chocolade
200 gram dessertrijst
800 ml (half)volle melk
40 gram (5 zakjes) vanille suiker
100 ml water
6 blaadjes witte gelatine
1 pot (700 gram) kersen
1 zakje taartgelei poeder
2 eetlepels suiker
Bereiding:
Vet een springvorm met de doorsnede van de taartbodem in, en duw de bodem onderin. Smelt de chocolade au-bain-marie en smeer deze over de bodem uit. Zet de bodem in de koelkast om hard te worden. Kook ondertussen de rijst met de melk, onder regelmatig doorroeren, gaar in zo'n 12 minuten. Voeg de vanille suiker toe en laat het afkoelen. Week de gelatine en los de blaadjes op in het warme water. Roer dit door de rijst en stort het mengsel op de bodem. Zet het 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm hierna het sap van de kersen, en roer ondertussen de geleipoeder los met de suiker en een paar eetlepels sap. Voeg dit toe aan de rest van het kokende sap en laat het afkoelen. Verdeel de kersen over de rijst en giet de gelei eroverheen. Laat het geheel nog een half uur opstijven.
Receptnummer: 8387 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Volle melk zorgt ervoor dat de rijst minder snel aankoekt in de pan. Proef de gezoete mengsel vr u ze stort; de n houdt van zoet, de ander wat minder.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept