@strid's rijstsalade met een pittig tintje
Ingredienten: (2 pers.):
2 el olie
4 stevige plakken ontbijtspek
1 sjalotje, gesnipperd
200 g basmatirijst
1-2 tenen knoflook
1-2 groene pepertjes, zonder zaad, in dunne reepjes
1 tl gemalen korianderzaad
4,5 dl groentebouillon
2 eieren
400 g courgette in dunne reepjes
1 groene paprika in dunne reepjes
Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en bak heirin het spek krokant. Haal het spek uit de pan en fruit in het vet het sjalotje. Voeg de risjt toe en bak het al omscheppend 3 minuten mee tot de rijst glazig is. Voeg de knoflook en de helft van de groene peper en de koriander toe en bak het 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng het onder af en toe roeren aan de kook. Kook de rijst met de deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar, zodat het alle bouillon opneemt. Schep de rijst in een schaal en maak het los. Klop de eieren los met peper, zout en de rest van de groene peper en bak hiervan een omelet. Rol de omelet op en snijd er rolletjes van. Verkruimel het ontbijtspek. Schep de courgette en de radijs door de rijst. Garneer met het spek en de omeletrolletjes.
Receptnummer: 8820 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept