Monique's pasta met blauwe ballensaus
Ingredienten: (4 pers.):
500 g. rundergehakt
1 ei
gehaktkruiden
bakboter
doosje kastanjechampignons
1/2 pakje Room Culinair
een puntje Danablu
1 pakje Vierkazensaus
peterselie
500 g. Farfalle of andere pasta
Bereiding:
Maak het gehakt aan met het ei en kruiden naar smaak (ikzelf had een zakje Bretonse Gehaktmix van Silvo) en draai er kleine balletjes van. Bak de balletjes in een hapjespan gaar en lekker bruin. Kook ondertussen de pasta gaar. Laat de balletjes in een vergiet uitlekken en bak in dezelfde pan op hoog vuur de gehalveerde champignons even aan. Doe de champignons bij de balletjes in het vergiet en doe de room in de pan. Daarbij gaat de in kleine stukjes gesneden blauwe kaas. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Dan het pakje saus en 200 cl. water erbij, doorroeren met een garde en aan de kook brengen. Dan de ballen en champignons terug in de saus en even laten doorwarmen. Er kan nog wat peterselie door voor de kleur. Lekker met een frisse salade.
Receptnummer: 10497 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Ik had 's ochtends rundergehakt uit de vriezer gehaald om pasta met bolognesesaus te maken, maar 's avonds had ik daar helemaal geen zin meer in. Met de ingredienten die ik had heb ik iets totaal anders gemaakt en iedereen vond het voor herhaling vatbaar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept