Ronny's pizzabaguette met chorizo en geraspte maasdammer
Ingredienten: (2 pers.):
1 ciabatta of stokbrood
1/2 chorizoworst (liefst de zachte)
120 gr Maasdammer
250 ml tomatensaus naar keuze
zout en peper (optioneel)
Bereiding:
Snij de ciabatta of stokbrood in de lange richting in de helft. Snij beide stukken doormidden en snij de 4 stukken nogmaals in de lange richting doormidden. Dan heb je 8 stukken. Besmeer de stukken ciabatta met tomatensaus naar keuze. Dan kan ook een overschotje zijn van spaghettisaus zijn die u de dag voordien gemaakt had of die u in de diepvries bewaard had. Snij de halve chorizo in fijne reepjes en dan in kleine blokjes. Leg enkele blokjes naar eigen keuze op de ciabattastukjes die u voorheen had ingesmeerd met tomatensaus. Bestrooi rijkelijk met vers geraspte Maasdammer en plaats enkele minuten on de grill.
Receptnummer: 13420 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Indien u geen Maasdammer in huis hebt gebruikt u een kaas die wel hebt liggen. Dat kan oude Gouda zijn, jonge of belegen Hollandse kaas of eender welke. Gebruik geen light kaas voor dit gerecht. Light kaas geeft veel minder smaak en smelt niet zo goed vanwege de lage vetgehalte.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept