Milena's choco-ijstaart
Ingredienten: (4 pers.):
225 gram yoghurt of danone danette choco
225 gram room
75 gram bruine suiker
75 gram meringues (schuimpjes)
3 tot 5 eetlepels chocopasta
1 a 2 eetlepels melk
Chocoladeschilfers
Bereiding:
Klop de room stijf. Vermeng met de yoghurt of dannette chocolade en de bruine suiker in een keukenrobot of met een mixer-klopper, tot het mengsel in pieken rechtop blijft staan. Meng 4 eetlepels choco met 1 lepel melk en meng die er ook onder (als het chocolade-melk papje te dik is doe er nog een eetlepel melk bij zodat je het makkelijker onder het roommengsel kan mengen). Verkruimel de schuimpjes en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Leg een groot vel plasticfolie in een springvorm, schep het mengsel in de vorm, dek af met folie en zet minstens 4 uur in de diepvries. Ontvorm voor het opdienen en versier met chocoladekrullen. Variatie tip 1:. Fruitversie: vervang choco-melk papje door confiutuur, yoghurt of danette choco door een fruityoghurt. Bruine suiker door witte. Variatie tip 2:. Meng verkruimelde koekjes of gerastpe witte chocolade onder de ijstaart. Variatie tip 3:. Bestrooi met cocos of poedersuiker.
Receptnummer: 13566 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept