Els' rotie voor bij de massala-kip
Ingredienten: (4 pers.):
Pnd. zelfrijzend bakmeel
1/4 liter lauwwarm water
zout
Bloem
olie
Bereiding:
Kneed in een kom het zelfrijzend bakmeel met het water tot samenhangend deeg. Dek het af met een theedoek en laat het 30 minuten rijzen. Kneed het nog eens goed door en laat het nog een keer rijzen. Maak er ongeveer 8 ballen van, plat ze af en strooi er wat bloem over. Bestuif ook het aanrecht met bloem. Rol de ballen uit tot lappen van ongeveer 25 cm. doorsnede en 3 mm. dik. Verhit in een koekepan (het liefst een met een zware bodem) wat olie en bak hierin de rotie. Keer hem na ongeveer een minuut en strijk er wat olie overheen. Keer hem nogmaals. Het is een goed teken als de rotie wat opbolt, dit zakt later vanzelf weer in. Bak alle roties op deze manier.
Scheur aan tafel een stuk van je rotie af en pak daarmee wat van de kip en de boontjes, smullen!!
Receptnummer: 1921 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Els herrenberg
Opmerking:
Voor de liefhebbers kun je ook sambal op tafel zetten om de rotie-kip pittiger te maken. O ja, mocht het de eerste keer niet helemaal gaan zoals je wilt, je krijgt er vanzelf handigheid in, goed oefenen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept