Dorien's custard & crumbs
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de custard:
25 g Koopmans Custard
225 ml melk
125 ml slagroom
25 g suiker
Voor de vulling:
1 lichtzure appel
4 tl suiker
snufje kaneel
Voor de boterkruimels:
25 g stevige boter
100 g Koopmans Mix voor Appelkruimeltaart
1 el melk
Bereiding:
Bereidingswijze:. Plaats een rooster boven het midden van de oven en verwarm de oven voor. De boterkruimels:. Snijd de stevige boter in stukjes en doe deze in een kom. Meng de Mix voor Appelkruimeltaart voorzichtig door de boter zodat er kruimels ontstaan. Voeg als laatste de melk toe (let op dat er geen samenhangend deeg gevormd wordt). De custard:. Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met aangegeven ingrediėnten. De vulling:. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes. Meng de appel met de suiker en de kaneel en leg ze in de vuurvaste schaaltjes. Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze rijkelijk met de boterkruimels. Plaats de schaaltjes in de oven en bak de Custard & Crumbs in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Receptnummer: 12508 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 100 min.
Opmerking:
Extra nodig:
4 vuurvaste schaaltjes
Oventemperatuur: elektrische oven: 200°C, heteluchtoven: 180°C, gasoven: stand 4-5
De appel kan vervangen worden door appelcompote, perziken, abrikozen of kersen.
De Custard & crumbs kunnen ook in een ovenschaal bereid worden. Zie hiervoor het variatierecept "Apple & Crumbs" op de verpakking Mix voor Appelkruimeltaart.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept