Michael's kip in tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
Kipfilet ( ongeveer 1 1/2 pp)
2 rode uien
1 blik gepelde tomaten ( ongeveer 400 gram )
2 teentjes knoflook
2-3 cm verse gember
2 eetlepels olijfolie
3 kardemompeulen
3 kruidnagels
ongeveer 5 cm van een kaneelstokje
1 theelepel korianderpoeder
1-2 theelepels djintan
200-250 ml Yoghort
korianderblaadjes ( voor garnituur )
Bereiding:
Maak de uien schoon en snijdt deze in 4 porties. Pureer deze porties met 2 eetleperl water in de keukenmachine. leg de gepureerde uien appart en pureer de tomaten. Snijdt de kipfilets in blokjes van ongeveer 2,5-3 cm maak de knoflook en de gember schoon en hak deze fijn. verhit de olie in een wok ( je mag ook een pan gebruiken ) en bak de kipfilet blokjes in ongeveer 8 minuten lekker goudbruin haal deze uit de pan en leg deze op een bordt ( ik heb er nog een stukje keuken papier opgelegt zodat het overtollige vet eruit komt ) Snijd nu de kardemompeulen in en doe ze samen met de kruidnagels en kaneel in de wok/pan en voeg na een minuutje de ui, knoflook, gember, komijn en de korianderpoeder toe en laat deze 2-3 minuten lekker meebakken. Voeg nu beetje bij beetje de yoghurt door het mengsel en laat het dan ongeveer 1-2 minuten op het vuur staan Voeg nu de tomaten en de gebakken kipfilet toe en laat het geheel nog een minuut of 15 koken tot het vlees zacht is Verwijder nu het kaneelstokje en eet smakelijk Gebruik de koriander blaadjes naast of op het gerecht voor een leuke garniture
Receptnummer: 10109 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Dit gerecht is lekker met rijst of couscous
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept