Mo's winterse aardappelsalade
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram vastkokende aardappelen
zout
150 gr. zachte Hollandse geitenkaas
100 gr. walnoten
2 sneetjes oud witbrood
1/2 krop friseesla
6 zongedroogde tomaatjes op olie
20 gr. boter
100 gr. milde olijfolie
100 gr. spekreepjes of dobbelsteentjes
Voor de dressing:
3 el. milde olijfolie
2 el. (wal)notenolie
1 el. rode wijnazijn
1 tl. Dijonmosterd
1 knoflookteentje
(versgemalen) zwarte peper
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met wat zout in 10 min. Beetgaar. Verkruimel de kaas. Hak de walnoten grof. Snijd de korstjes van het brood en snijd het wit in blokjes. Was en droog de frisee en pluk de blaadjes klein. Snijd de tomaatjes in reepjes. Klop een dressing van de olie, azijn, peper en mosterd. Pel het knoflookteentje en knijp het erboven uit. Roer de dressing goed om en schep de aardappelen erdoor. Verhit de boter in de koekenpan en bak de spekjes kanpperig. Haal ze uit de pan en laat ze uilekken op keukenpapier. Voeg de olie toe en zet de valm hoog. Bak de broodblokjes al omscheppend goudbruin en knapperig, haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op papier. Tot slot meng je het brood, de spekjes, frisee, walnoten, kaas en tomaat door de aardappelen. Zalig! ! !
Receptnummer: 12342 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Hier is het door iedereen goedgekeurd! ! Je kunt naturlijk ook voorgekookte krieltjes gebruiken, maar mijn voorkeur gaat uit naar zelf gekookte aardappelen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept