@strid's Andijvie met mandarijntjes
Ingredienten: (2 pers.):
400 g andijvie,
2 eetl. (sesam) olie,
1 eetl. verse gemberwortel, geraspt of 1 bolletje fijngehakte geconfijte gember,
2 eetl. mandarijntjes uit blik met 1 eetl. mandarijnsap,
scheutje gembersiroop of sojasaus,
1 eetl. geroosterde sesamzaadjes,
Bereiding:
Maak de andijvie schoon en snijdt de groente in smalle repen. Verhit een wok, wadjan of grote hapjespan. Voeg de olie toe en laat deze heet worden. Roerbak de andijvie met de gember tot de groente bijtgaar is. Voeg de mandarijntjes met het sap en een scheutje gembersiroop of sojasaus toe en schep voorzichtig om. Bestrooi voor het serveren met de geroosterde sesamzaadjes.
Receptnummer: 8512 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Lekker met rijst en een stukje gegrilde kipfilet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept