Aly's Javaanse stamppot
Ingredienten: (4 pers.):
125 gr. magere spekblokjes
2 teentjes knoflook
1 gesneden chinese kool
theelepel sambal
scheutje ketjap
aardappelpuree
melk
peper en zout
Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze. Als ze gaar zijn er een puree van maken, voeg wat melk en boter toe. Maak er een lekker puree van, voeg naar smaak zout en peper toe.Bak de spekblokes uit in een ruime pan.Na 5 min. de knoflook er boven uitknijpen. Leg de chinese kool erop,sluit de pan en laat de groente op een niet te hoog vuur plm.5 min.slinken. Roer de sambal erdoor en het scheutje ketjap. Roer het groente-vlees mengsel door de aardappelpuree. Bestrooi de stamppot aan tafel met wat seroendeng.Eet smakelijk
Receptnummer: 8134 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit is een makkelijk recept, voor als je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept