Diana's paksoi met peultjes, noten en Chinese paddestoelen
Ingredienten: (3 pers.):
1 paksoi
pak diepvries peultjes Bonduelle (verse kan natuurlijk ook, maar is meer werk)
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimix Boemboe voor Sajoer Tjampoer
100 g niet gezouten cashewnoten
sambal oelek
seroendeng
6 gedroogde Chinese paddestoelen (toko)
ev. wat kleingesneden lente-ui
Bereiding:
Week de paddestoelen ten minste 30 minuten in warm water. (niet meegerekend met de bereidingstijd) Knijp ze goed uit en droog ze met een stukje keukenpapier. Snijd ze in reepjes. Was en snijd de paksoi in brede repen. Roerbak de paksoi met de peultjes en de paddestoelenreepjes 2 minuten in een scheutje olie. Roer er 1 dl water en de boemboe door en laat het gerecht 3 minuten pruttelen. Voeg vlak voor het eten de cashewnoten en de sambal naar smaak toe. Strooi er een paar eetlepels seroendeng over + eventueel wat ringetjes lente-ui.
Receptnummer: 9343 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit is een (zelf bedachte) variatie op een Conimex-receptje.
Lekker met rijst of mihoen met bijvoorbeeld gewokte grote garnalen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept