@strid's ravioli met gegrilde raddicchio van Amy
Ingredienten: (4 pers.):
1 stronk raddichio, in vieren
olijfolie
zwarte peper, zeezout
2 uien, in dunne ringen
4 dl appelsap
150 g geroosterde walnoten
250 g ricotta
6 blaadjes basilicum, in dunne reepjes
1 ei
1 pakje wontonvellen van 10x10 cm(toko)
1 grote vleestomaat in kleine blokjes
Bereiding:
Bak de uien in wat olijfolie zachtjes bruin en voeg de appelsap toe en laat alles inkoken. Doe de raddicchio in een kom en giet er wat olijfolie, peper en zeezout over en schud goed om. Gril de raddicchio aan beide kanten 1 minuut en snijd het dan fijn. Meng in een kom de gekarameliseerde uien, de raddicchio, de walnoten, de riccotta, 3/4 van de basilicum en 1 el parmezaanse kaas. Breng het op smaak met peper en zout. Klop het ei los met wat water en bestrijk hiermee de randen van de wontonvellen, ga uit van 6 stuks p.p. Leg op elk vel wat van de vulling en vouw ze tot driehoekjes. Breng water met zout aan de kook en blancheer de ravioli tot ze boven komen drijven, 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit het water en leg ze op de borden. Strooi de tomatenblokjes, rest van de basilicum en parmezaanse kaas over.
Receptnummer: 8883 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept