Regina's harira ( marokkaanse soep)
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote uien
3 tomaten
verse koriander
150 gram kalfsvlees (of
als je liever meer vlees erin wilt
naar eigen behoefte)
half blik kikkererwten
tomatenpuree
zakje tomatensoep met tuinkruiden
zakje groentesoep met tuinkruiden
helba
klein beetje safraan
verse knoflook of poeder
paprikapoeder
klein beetje zout en peper
2 bouillionblokjes
3 a 4 eetlepels bakmeel of bloem
water
Bereiding:
1. Vlees bakken in olijfolie. 2. Uien, tomaten en koreander fijnmalen. 3. Helba, knoflook en paprikapoeder toevoegen. 4. Safraan toevoegen. 5. Bouillonblokjes toevoegen. 6. Tomatenpuree toevoegen. 7. Kikkererwten ( van te voren schilletjes eraf halen) en toevoegen. 8 water toevoegen. 9. Zout en peper toevoegen. 10. Groentesoep toevoegen. 11. Bakmeel of bloem vermengen met beetje water en roeren totdat het klontvrij is, daarna toevoegen aan de soep. 12. Tomatensoep toevoegen. Daarna onder regelmatig roeren 1 a 2 uur op laten staan.
Receptnummer: 12106 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
Heerlijk met turks brood... !
Dit recept is afkomstig van een marrokaanse vriend van ons, en mijn man heeft het al regelmatig gemaakt. Lekker en machtig eten...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept