Eric's mosseltjes met gerookte ham op spaanse wijze:
Ingredienten: (4 pers.):
- 500 gr. Zeeuwse Mosselen
250 gr. gerookte-ham 2 mm dik gesneden
één look-knolletje
100 gr. roomboter
4 eetlepels Olijfolie
Peper van de molen
snuifje zout
één broodje per persoon + wat reserve
Bereiding:
Smelt de boter in een grote sauteer-pan (met hoge rand + deksel). Voeg de olijf-olie toe, en laat goed heet worden. Doe in de pan de fijngesneden reepjes gerookte-ham. De knoflookteentjes in twee gesneden er bij voegen. Eventjes laten bakken (niet bruin). Vervolgens de mosselen toevoegen + kruiden met peper en zout. Deksel op de pan zetten, en laten stoven tot alle mosselen open zijn (best af en toe eens omroeren of schudden). Verdeel de mosselen over de vier voorverwarmde borden. Voeg er enkele lepels braadvocht aan toe, en die op met het broodje (+ nog wat extra brood in mandje op de tafel)
Receptnummer: 12213 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept