Tine's koffietoetje
Ingredienten: (4 pers.):
50 ml.extra sterke koffie
1/2 liter vanille roomijs
250 ml.slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 bananen
chocoladesaus(Teva)
chocolade muisjes of vlokken
een scheutje rum of koffielikeur.
Bereiding:
Zet 50 ml sterke koffie en laat afkoelen. Klop de slagroom met de vanillesuiker niet helemaal stijf. Snijd de bananen in dunne plakjes en meng ze met de chocoladesaus. Mix de afgekoelde koffie met wat rum en met het ijs tot het schuimig wordt. Roer dan pas de helft van de slagroom door. In sorbetglazen of andere hoge glazen verdeel je het in laagjes om en om met de banaan in de chocoladesaus en de schuimig koffie. Zet het in de diepvries ongeveer 50 minuten en serveer het met een toef slagroom bestrooid met muisjes of vlokken.
Receptnummer: 11432 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Stond in een krantje ik dacht van D. E. heb het met Pasen uitgeprobeerd en het was erg lekker niet zo zoet kan ook als koffie anders serveerd worden,maar wij vonden dit alles in één.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept