Gaidy's bloemkoolschotel met stroganoffsaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool
1 zak Lord Chips aardappelschijfjes (750 gr.)
1 ui
30 gr. boter
250 gr. champignons
500 gr. gehakt
1 zakje stroganoff saus
1 1/2 dl water
1 kuipje creme fraiche van 125 ml
100 gr. geraspte oude kaas
2 tl sambal
2 el ketjap manis
2 teentjes knoflook
Bereiding:
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. kook ze in water met 2 tl zout in 10 min. beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken. Roer de stroganoffsaus-poeder glad met 1 1/2 dl warm water. Verhit de boter in een wok of hapjespan en bak het gehakt rul. Bak de uiensnippers en de champignons 5 min. mee. Knijp ondertussen de knoflook erboven uit. Breng op smaak met de sambal en de ketjap. Roer de stroganoffsaus en de creme fraiche door het gehaktmengsel. Vul een ingevette ovenschaal met een laag aardappelschijfjes, dan de helft van de bloemkoolroosjes, dan de helft van het gehaktmengsel. dit herhalen en eindigen met een laag aardappelschijfjes. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas. Ca. 40 minuten in een voorverwamde oven van 200 graden (gasstand).
Receptnummer: 500 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Gaidy
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept