@3anne's gegrilde kipfilets in gekruide yoghurt
Ingredienten: (6 pers.):
6 dl volle yoghurt
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepel citroensap
1 theelepel zout
1 eetlepel chilipoeder
3/4 theelepel komijn
theelepel koreander
theelepel peper
theelepel kaneel
6 kippenfilets
1 kop klein gesneden muntblaadjes
2 eetlepels kleingesneden sjalot
Bereiding:
Klop 2,5 dl yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, de kruiden en het zout door elkaar en leg de kipfilet er in. Zorg dat de de filets door de marinade bedekt worden. Laat ze 20 minuten marineren. Gril de filets gedurende 10 tot 12 minuten. Gooi de marinade weg. Je kunt de filets op de barbecue grillen, maar ook op een grilpan op het vuur. Klop de overgebleven yoghurt met de 1 eetlepel citroensap en wat zout door elkaar. Schep de mint en de sjalot met de eetlepel olijfolie door elkaar. Als de filets klaar zijn giet je de yoghurtsaus er over heen en bedek je het geheel met het mint/sjalotmengsel. Lekker met couscous.
Receptnummer: 12040 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Komt uit de database van de Gourmet. Had veel enthousiaste reacties. Laat het vlees niet veel langer dan 20 minuten marineren, anders verandert de structuur van het vlees. Hou je niet van pittig dan halveer je de hoeveelheid chilliepoeder
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept