@3anne's rode poon met venkel/pernodsaus
Ingredienten: (4 pers.):
8 rode poonfilets
boter
bloem
zout en peper
Voor de saus:
de stengels van de 3 venkelknollen
2 sjalotjes
1 pot visfond
pernod naar smaak
1 mespunt kerrie
boter
zout en peper
Bereiding:
Snij de stengels van de venkel en de sjalotjes fijn. Zet ze met wat boter en een mespunt kerrie aan, maar niet laten kleuren. Voeg de pernod en de visfond toe (bewaar een beetje voor de venkel). Het geheel laten inkoken en vervolgens zeven. Was de venkelknollen en snij ze in dunne ringen. Kook ze beetgaar met wat boter,visfond en een scheutje pernod. Breng op smaak met zout en peper. Wrijf de visfilets in met zout en peper. Haal ze door de bloem en bak ze in de boter goudgeel. Warm de saus op en klop de klontjes boter erdoor. Lekker met tagliatella
Receptnummer: 4617 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Een lekker visrecept, wat natuurlijk ook met andere vis te maken is. Je hebt bij de slijter alcoholvrije pernod, deze is veel goedkoper. Ik gebruik deze ook altijd als ik venkel kook. Als tussengerecht is dit ook heel geschikt, halveer dan de hoeveelheid.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept