Pinakbet van Laura (Filippijns)
Ingredienten: (4 pers.):
12 kleine aubergines of 4 grote, in grote stukken gesneden
5 kleine ampalaya (bittere meloenen) in grote stukken gesneden
6 okra's, in grote stukken gesneden
250 gram sperciebonen
4 rijpe tomaten in stukjes gesneden
stukje gember (2 cm) in dunne plakjes gesneden
300 gram varkenskaantjes
300 gram grote gare garnalen
1 theelepel trassi
1 middelgrote ui, in fijne ringen gesneden
5 eetlepels tomatenpuree
350 ml water
6 tenen knoflook
2 eetlepels olie
zout
Bereiding:
Kook de aubergine, ampalaya, okra, sperciebonen, tomaten, gember, varkenskaantjes, garnalen, trassi, ui en tomatenpuree in het water. Niet roeren, alleen wat schudden met de pan on alles te mengen, anders neemt de bitterheid van de ampalaya de overkand. Zorg ervoor dat alles net gaar is, maar niet verkookt. Fruit de uitgeperste of zeer fijn geneden knoflook in de olie en voeg bij de rest. Breng op smaak met wat zout.
Receptnummer: 9323 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Serveren met pandanrijst
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept