M-J's garnalen in knoflook-olie (voor Ineke)
Ingredienten: (1 pers.):
4 grote garnalen (gamba's)
scheut olijfolie
1 of 2 tenen knoflook
gemalen peper (uit molen)
gehakte peterselie
(provinciaalse kruiden naar smaak)
Bereiding:
Leg de gamba's plat op de snijplank. Snijd ze overlangs door tot aan de staart. Klap ze nu open,en haal het zwarte lijntje eruit, zet ze recht op, [met de staart omhoog] in een pan, waar je eerst de olijfolie in hebt gedaan. Knijp de knoflook tussen de gamba's door.Zet de pan op het vuur. Het moet lekker heet zijn en snel gaan. Als de gamba's rood kleuren zijn ze goed. Maal de peper er boven. Haal de pan van het vuur en strooi de peterselie erover (pas op, gaat bruisen) schijfje citroen en stokbrood erbij en smullen maar.
Receptnummer: 4428 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 5 min. | Meer recepten van: marie-jose
Opmerking:
In een restaurant waar ik werkte was dit een heel gewild voorgerecht.De provinciaalse kruiden vind ik zelf niet zo lekker. Het is een kwestie van uitproberen.
Suc6 en smakelijk. Groetjes M-J. (met pasta en een salade heb je een hoofdmaaltijd)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept