Tarí's gepofte aardappelen met kwark uit duitsland
Ingredienten: (2 pers.):
2 grote pofaardappelen (kruimig)
1 beker roomkwark (evt magere)
zout
peper
verse bieslook
geraspte ui
knoflook (pasta of poeder)
Bereiding:
Kook de aardappelen 15 min, haal ze uit het water en leg ze op een stuk folie (evt invetten met olie of boter) pak ze helemaal in en leg ze in een voorverwarmde oven van ± 160/170 graden. Laat ze in 40/45 min poffen. Ondertussen de kwark op smaak maken met zout, peper, vers geknipte bieslook, de geraspte ui en knoflook. Als de aardappelen gaag zijn uit de oven halen even insnijden en de kwark eroverheen.
Receptnummer: 12621 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Gegeten op een de kerstmarkt in Keulen, heerlijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept