kastanjepuree van Hannah
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kastanjes
1 el boter
1/8 liter vleesbouillon
takje selderij
1dl koksroom
zout
evt. enkele druppels citroensap
evt. 1 el madeira
Bereiding:
Kastanjes van boven kruisgewijs insnijden. Op bakblik leggen en middenin voorwarmde oven schuiven. Ongeveer 10 min. roosteren totdat de schillen naar buiten ombuigen.
De kastanjes pellen (inclusief het binnenste schilletje)
Boter smelten, kastanjes toevoegen, al roerende doorwarmen, bouillon + selderij toevoegen. Aan de kook brengen, 20 minuten zachtjes laten doorkoken tot de kastanjes gaar zijn. Afgieten, vocht bewaren. Kastanjes pureren. Room erdoor en met het vocht op de juiste pureedikte brengen. Op smaak brengen met zout, een druppeltje citroensap en als dat bij het gerecht past, een eetlepel madeira.
Receptnummer: 1608 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Kastanjepuree is zeer geschikt om bij wild en gevogelte te serveren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept