macaroni a l Lonneke
Ingredienten: (3 pers.):
pakje macaroni elleboogjes (mag ook andere, wat je zelf lekker vindt!)
pakje gezeefde tomaten
blik gepelde tomaten
rode paprika
ui
gehakt (half/half of gekruidt is het lekkerst!)
beetje peterselie
boulion blokjes
beetje bloem
Bereiding:
laat de macaroni koken volgens beschrijving op het pak, meestal zo'n 10 minuten bak het gehakt met de ui en paprika (deze 2 wel even in blokjes snijden!!) laat het gehakt eerst even goed bruin bakken. doe de gezeefde tomaten en gepelde tomaten in de pan met wat peterselie en een boulion blokje. (naar smaak meerdere toevoegen!) doe een klein beetje bloem erbij om de saus te binden. (je kunt ook een blikje tomatenpuree gebruiken maar dan moet je wel water toevoegen, niet te veel want dan wordt het te dun!) je moet onder het toevoegen van de ingredienten wel steeds blijven roeren!! laat alles een klein beetje koken. giet de macaroni af en giet er koud water overheen zodat ze niet gaan plakken. doe wat in een bord en giet de saus erover, eet smakelijk!!
Receptnummer: 6083 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Lonneke
Opmerking:
ook lekker met geraspte kaas erover of met wat komkommer salade erbij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept