Madelon's zoete gehaktballetjes
Ingredienten: (4 pers.):
pond (runder) gehakt
peper
zout of gehaktkruiden
(olijf) olie
1 dl rode wijn
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel honing
beetje water
allesbinder (van Honig)
Bereiding:
Kruid het gehakt en draai er balletjes of grote ballen van. Braad ze aan in de olie en als ze een korstje krijgen, doe je suiker en de honing erbij. Al roerend laten smelten en afblussen met de rode wijn en eventueel het water. 20 minuutjes laten sudderen en dan de saus indikken met de allesbinder.
Receptnummer: 12258 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
De kleine balletjes zijn lekker als borrelhapje en de grote lekker met gebakken aardappeltjes en sla of sperzieboontjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept