Jambalaya van Roos
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
100 g chorizo
3 el (olijf)olie
1 bakje baconreepjes (100gram)
tl tijm
1 laurierblaadje
cayennepeper
1 blikje tomaten blokjes (400gr)
300 gr langkorrelrijst
zout
1 bakje cocktailgarnalen (125g)
Bereiding:
Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Paprika in reepjes snijden. Chorizo in blokjes snijden.In de pan olie verhitten. Chorizo, baconreepjes, ui, knoflook en paprikareepjes ca. 5 minuten fruiten.Tijm, laurier, cayenepeper, tomatenblokjes en half liter water toe voegen en aan de kook brengen. Rijst in tomatenmengsel koken. Op smaak brengen met zout. laurierblaadje verwijderen. Cocktailgarnalen door gare rijst scheppen.
Receptnummer: 5379 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Roos Engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept