Beppie's Chinese kippensoep
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. gaar kippenvlees
1 prei
1 ui
1 ltr. kippenbouillon, ev. van blokjes
50 gr. mihoen
1 theel. ketjap (asin)
2 theel. sambal oelek
1 ei
2 theelepels ma´zena
1 eetl. selderie
(In plaats van het ei, kan ook een pannenkoek).
Bereiding:
Snijdt het vlees in kleine stukjes. De prei in smalle ringetjes snijden en de ui snipperen. De bouillon aan de kook brengen en de prei en ui er bij doen. Alles 10 min. zachtjes laten koken.
Verkruimel de mihoen en doe deze samen met het kippenvlees, sambal en de ketjap bij de bouillon. Nog 2 min. doorkoken en een paar keer doorroeren. Bak intussen van het losgeroerde ei een dunne omelet en snijdt hem in smalle reepjes. Maak de ma´zena aan met 2 lepels koud water en roer het mengsel door de soep. Schep de soep in kommen en strooi de gehakte selderie er over. Eet smakelijk!
Receptnummer: 2637 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Ook lekker is om een dunne pannenkoek te bakken en in smalle reepjes gesneden door de soep te roeren. Je kunt dan het ei weglaten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept