Kennocha's vol-au-vent
Ingredienten: (4 pers.):
1 Soepkip
Soepgroenten
Bloem
Boter
Melk
Champignons
1 Citroen
Laurier
Thijm
Peper
Zout
Bereiding:
Kook de soepkip gaar in 2 liter water met thijm, laurier, peper en zout. Als de kip bijna gaar is doe je er de soepgroenten bij. Als de soep klaar is neem je wat soep zonder groentjes en doe dit in een kommetje. In een apparte kom maak je een roux. Je laat de boter smelten en doe daar wat bloem bij. Al roerend voeg je daar melk en de appartgehouden kippebouillon aan toe. ( steeds blijven roeren). Daar voeg je de champignons bij en laat dat op een zacht vuurtje koken. Ondertussen ontdoe je de kip van haar vel en haal je het vlees er vanaf. Dat vlees doe je in kleine stukjes en voeg je toe bij de saus. Je kruid de saus met peper, zout, laurier en thijm. Voeg er een beetje citroensap bij en de saus is klaar. Dit kan je opdienen met frietjes of rijst. En als voorgerecht natuurlijk heerlijke kippensoep. Smakelijk.
Receptnummer: 11708 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Met de boter en bloem maak je een roux voeg daar melk aan toe en je hebt bechamelsaus. Voeg daar dan de kippebouillon aan toe.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept