Karen's eieren in pittige ketjapsaus
Ingredienten: (2 pers.):
2 - 4 eieren
1 ui (fijngesnipperd)
1 eetlepel sambal (trassi)
2 eetlepels gemberpoeder (djahe)
1 tomaat (ontveld- in blokjes)
1 eetlepel bruine suiker
6 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel olie, peper en zout
Bereiding:
Kook het aantal eieren dat je wilt eten hard en pel ze. Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de fijngesnipperde ui, met de sambal, de gemberpoeder en de bruine suiker. je zult zien dat de suiker carameliseert en een soort sausje wordt. Voeg de in blokjes gesneden, ontvelde tomaat toe plus een kopje water. en laat dit 5 minuutjes sudderen. Voeg daarna de ketjap toe en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout. Doe daarna de gehalveerde eieren erbij en zorg dat ze helemaal ondergedompeld zijn. Smullen maar!
Receptnummer: 6210 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: karen
Opmerking:
Ideaal voor bij een (mini-)rijsttafel of bij de nasi (in plaats van een sateetje). Op zichzelf staand redelijk eentonig, maar wel heerlijk. Je moet wel van een beetje pittig houden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept