Ronny's broccolivelouté
Ingredienten: (6 pers.):
1 kg broccoli
2 uien
70 gr vetstof
70 gr bloem
2 l kippenbouilon
peper en zout
muskaatnoot
1 dl room
1 eierdooier
Bereiding:
reinig en was de broccoli snijd de bloempjes of broccolieparels van de stengels af en houd ze appart. snijd de rest van de broccoli fijn pel de uien en snipper fijn stoof de uien in de vetstof en voeg de de broccoli stengels toe. overstrooi met bloem. leng aan met kippenbouilon en breng aan de kook. laat de soep koken tot de broccoli gaar is pureer de soep. maak een velouté (soep of saus afgewerkt met een roux en liaison) soep in borden doen en de broccoliparels er over strooien.
Receptnummer: 7935 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
kan als maaltijdsoep gebruikt worden,deze soep is zeer sterk gebonden.
je kunt voor een mindere gebonden soep er meer kippenbouilon aan toevoegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept