Renee's pastei toetoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 zakje aardappelpuree
4 ons rundergehakt
1 flinke gesneden ui
1 teen geperste knoflook
peper-zout-nootmuskaat
mespunt kruidnagelpoeder
scheutje water
scheutje ketjap manis
scheutje azijn
1 literblik erwtjes/wortels
maizena
paneermeel en boter
Bereiding:
ui en knoflook fruiten in boter, gehakt rul bakken, water, azijn en ketjap erbij (niet te vochtig), dan alle kruiden en binden met maizena (zonder water).
erwtjes en wortels erbij en in een beboterde ovenschaal, dan de aardappelpuree erover, paneermeel en wat klontjes boter.
in de oven 200 gr 30 minuten, laatste 10 minuten zonder deksel
in magnetron 400 watt 20 minuten, laatste 10 minuten grill zonder deksel
(Wat ik nog vergeten ben te vermelden, als je de groenten in de ovenschaal gedaan hebt, kan je er ook nog wat gehalveerde hardgekookte eieren op leggen voordat de aardappelpuree erover komt. Ook kan je in de gehakt/groente mix so-oen toevoegen, dat is rijstvermecelli.)
Receptnummer: 2727 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Renee Lurling
Opmerking:
dit kan makkelijk een dag van te voren of in de ochtend klaargemaakt worden, let er dan wel op dat de oventijd wat langer moet zijn. Dit is echt een succesrecept, iedereen vindt het lekker!!! het is een complete maaltijd, maar wel lekker met zoetzure komkommer erbij......
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept