Josee's perzik-kruimelvlaai op z'n Tuppers
Ingredienten: (8 pers.):
1 pak mix voor kruimelvlaai,
100 gram boter of margarine,
1 ei, groot blik perzikreepjes
op lichte siroop en 1 flesje
amandelessence (supermarkt).
Verder een Tupperware
Superkom om het beslag in te
maken. Dus vooral geen mixer.
Het kan altijd simpeler.
Bereiding:
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron tot deze net gesmolten maar NIET bruin is. Doe het rauwe ei zonder schil uiteraard in een goed afsluitbaar kommetje, (dessert trio van Tupperware bijv.), en schud enkele malen flink. Doe nu de inhoud van het pak mix voor kruimelvlaai in de Superkom, voeg de gesmolten boter en het geklutste ei toe. Sluit de kom met het deksel goed af en maak flinke horizontale ronddraaiende bewegingen. Maak de kom open en verdeel 3 kwart van het (kruimelige) beslag in een ingevette springvorm (24 cm). Verdeel de uitgelekte perzikreepjes over de bodem. Druppel enkele druppels amandelessence over het fruit. Verdeel de rest van het kruimelige deeg over het geheel. Zet de springvorm in de op 180 gr. C. voorverwarmde oven en bak de vlaai gedurende 40 minuten. Even laten afkoelen. De taart is goed te bewaren en leuk te serveren in de Trendy Taartdoos (natuurlijk van Tupperware! Ik ben nu eenmaal "vertupperd").
Receptnummer: 4546 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: josee van Tupperw
Opmerking:
5 minuten voorbereiden. 40 min. in de oven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept