Michiel's 'Chop Suey van restjes'
Ingredienten: (2 pers.):
Groente:
Champignon (2, groot)
Paprika (1/2 geel, 1/2 rood, 1/2 groen)
Ui
Stukje wortel/winterpeen (1/4)
Broccoli (paar roosjes)
Vlees:
Rundvlees en/of Varkensvlees en/of Kip
Mocht je vleessoorten door elkaar gaan gebruiken:
Eerst rund, dan varken, dan kip bakken. Anders wordt het niet gaar.
Rijst of noedels
ketjap
sambal (liefst badjak, maar een overgebleven zakje van de chinees werkt ook)
peper/zout
gemberpoeder
kerrie!!
olie
een theelepel gemalen kemirienoot (hoeft niet per se)
Bereiding:
In een wok olie verwarmen en het vlees bakken (Rund eerst, dan varken, dan kip). Doe er een flinke klodder sambal bij, roerbakken, vervolgens een flinke scheut ketjap en een beetje laten sudderen. Doe de klein gesneden groenten erbij en lekker roerbakken. Doe er peper/zout/kerrie/gember bij en een half kopje (of iets meer) water bij. Flink omscheppen en lekker warm laten worden. Doe er vervolgens een theelepel gemalen kemirienoot doorheen om het een beetje te binden. Dit hoeft niet per se, het is alleen om het vocht een beetje te binden. Heb je dit niet in huis: gewoon wat minder water gebruiken ;-) Ondertussen heb je ook rijst of noedels gekookt. Afgieten, zaakje opscheppen, eet smakelijk!
Receptnummer: 4847 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Michiel Verhoef
Opmerking:
Gemaakt uit restjes die overgebleven waren van een avondje gourmetten plus wat er nog in de koelkast lag, vandaar de halve paprika's enzo.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept