Broccoli op z'n lekkerst van Mayken
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. broccoli
zout
nootmuskaat (liefst vers geraspt)
50 gr. cashewnoten
20 gr. boter
20 gr. bloem
1 dl koude groentebouillon
2 dl room
zout
1 dl witte wijn
Bereiding:
Roosjes van broccoli snijden, steeltjes in stukjes snijden. Wassen. Broccolistukjes opzetten met zout en nootmuskaat, 5 min. koken. In steelpan boter zachtjes laten smelten, bloem toevoegen en even laten garen. Al roerende beetje voor beetje bouillon toevoegen. Even laten doorkoken. Roosjes bij broccolisteeltjes voegen, nog 10 min. koken.
Room aan saus toevoegen. Saus mag niet meer koken! Op smaak brengen met zout en witte wijn. Cashewnoten fijnhakken en over afgegoten broccoli strooien. Saus er apart bij serveren.
Receptnummer: 1563 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Mayken Ongersma
Opmerking:
Ik was nooit zo kapot van broccoli, tot ik het zo eens maakte! Een verrukking met rood vlees (rosbief, biefstuk, ossehaas) en een aardappelgratin.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept