Snelle macaroni
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. macaroni
300 gr. gehakt (halfom)
1 flinke ui
1 flinke prei
bouillonblok (rund)
Aromat
1 groot blikje tomatenpuree
italiaanse kruiden
zout Peper
boter of olie
Water
Kaas om er over te strooien
Bereiding:
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar. (Al dente) Sijd ondertussen de ui en prein in niet te kleine stukken. Maak van het gehakt bolletjes met een dia va ca 2 cm.
Doe de boeter of olie in een braadketel, goed warm maken en hierin de gehakt balletjes bakken. Strooi over het gehakt tijden s ht bakken de aromat ca 1 volle theelepel en de italiaanse kruiden naar smaak. Als de balletjes mooi bruin zijn dan de gesneden ui en prei erbij. Na een paar minuten meegebakken te hebben de tomatenpuree erbij en op ca 1 1/2 blikje water liefst warm erbij geven. Even goed doorroeren en dan de gekookte macaroni erdoor roeren. opdienen en op het bord wat geraspte kaas erover heen strooien.
Smakelijk eten
Receptnummer: 13883 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: mistert
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept