Nicoliene's nico's ultieme vega goulash
Ingredienten: (4 pers.):
olijfolie
40 gram margarine
40 gram bloem
1.5 el. paprikapoeder
pakje gezeefde tomaten
2 groentebouillonblokjes
0.75 l. kokend water
grote ui
winterpeen
paprika naar keuze
grote (iets voorgekookte) aardappel
courgette of aubergine
100 gram sperziebonen
150 gram champignons
2 laurierblaadjes
2 gedroogde chilipepertjes
tijm
peper
zout
Bereiding:
Fruit de gesneden ui aan in wat olijfolie. Als deze glazig is, de paprikapoeder toevoegen en nog een halve minuut meefruiten. Vuur laagdraaien en margarine toevoegen. Als de margarine gesmolten is (niet bruin laten worden! ), pan van hittebron halen. Met een houten lepel de bloem beetje voor beetje met de uien en boter mengen totdat er een soort deegklompje ontstaat. Hier beetje voor beetje het gekookte water doorroeren. Hoe minder water per keer, hoe minder klontjes het uiteindelijke resultaat heeft. Als de roux klaar is, de bouillonblokjes en gezeefde tomaten toevoegen en weer op het vuur zetten en al roerende aan de kook brengen. Als de saus te dik is nog wat water toevoegen. Voeg nu ook de gesneden groente toe en de laurier en fijngestampte chilipepertjes. Kook het geheel op een laag vuur tot de groente beetgaar is. Op smaak brengen met peper, zout en tijm.
Receptnummer: 13481 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Serveren met rijst of pasta. De in het recept aangegeven groente kan natuurlijk vervangen worden door andere verse of diepvries groente.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept