Chinese gehaktballetjes van Hanneke
Ingredienten: (5 pers.):
1 kg rundergehakt,
1 ŗ 2 eetlepels sambal oelek (naar smaak),
3 eetlepels tomatenketchup,
4 verkruimelde beschuiten,
zout,
peper,
1 gesnipperde ui,
2 uitgeperste teentjes knoflook,
iets maggi,
flinke scheut ketjap manis,
1 theelepel gemberpoeder,
4 takjes selderij fijngehakt.
IngrediŽnten pindasaus:
2 eetlepels pindakaas (zonder nootjes),
flinke scheut koffiemelk,
flinke scheut ketjap manis,
1 uitgeperst teentje knoflook,
1 theelepel sambal oelek,
1 theelepel bruine suiker,
iets citroensap.
Bereiding:
Alle ingrediŽnten goed doorkneden en tot balletjes vormen, die iets kleiner zijn dan een bitterbal, de balletjes in margarine braden, serveren met pindasaus, werkwijze pindasaus; alle ingrediŽnten voor de pindasaus in een pannetje langzaam al roerend (pas op aanbranden) verwarmen, eventueel wat melk toevoegen tot de gewenste dikte, de saus nog even laten doorkoken en over de warme balletjes serveren.
Receptnummer: 4909 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept