Nieuws   Zoeken 

Rudi's Hoegaarden soep
Ingredienten: (4 pers.):
Soepgroenten vers of diepvries
Varkenslapjes niet te mager
Schenkel
1 grote Ui
4 tenen knoflook
2 blikjes tomatenpuree
3 mespuntjes peper
3 mespuntjes zout
2 el. ketjap
basilicum
bieslook
4 el olijfolie
1 verse spaanse peper.
Bereiding:
Neem 3 liter water en trek van de schenkel een bouillon. Snij de varkenslapjes in blokjes. Maak een marinade van 4 el olijfolie en de knoflook en de uien. Voeg toe de peper het zout en de tomatenpuree en de ketjap. Doe de gesneden varkenslapjes in een schaal samen met de marinade en laat deze een half uurtje staan. Doe de gesneden en gemarineerde varkenslapjes in de bouillon als deze dus een half uur heeft staan trekken. Snijdt de spaanse peper in kleine stukjes en verwijder de zaadjes NIET! Als je niet van pittig houdt, moet je geen spaanse peper toevoegen. Voeg dit toe aan de soep, samen met de marinade. Voeg toe 1/2 ons verse bieslook en 10 blaadjes basilicum en de tomatenpuree. De soepgroenten erbij en een kwartier later is de soep klaar.
Receptnummer: 9591 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
soepje voor het makkelijk
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept